Hvad er højrentelån?

Der er kommet rigtig mange alternativer til banklån til: Forbrugslån, kviklån, minilån, sms-lån og mange andre. Fælles for de her mange alternativer er dog, at de indebærer en relativ høj rente, som du skal betale for at låne pengene. Dette kaldes et højrentelån, og  ganske enkelt fordi det er et lån til en høj rente.

Rigtig mange er ligeglade med, hvor høj renten er, når de skal låne. Bare de kan låne. Det er typisk i situationer, hvor der ikke er mulighed for at låne pengene i banken, og så kan disse “nemmere” højrentelån, være en løsning. Der er dog kommet nogle af de her låntyper til, som tilbyder en noget lavere udlånsrente end mange kviklån, som sagtens kan have en rente på op mod hele 30%, hvorimod du i en bank kan få et forbrugslån til en rente på omkring de 10-14%.

Nemme men “dyre” lån

Højrentelån er naturligvis en dyrere måde at låne penge på, da man klart kommer af med langt mere for at låne et vis beløb. Tager vi udgangspunkt i, at man vil låne 50.000 kroner hos en online udbyder til en udlånsrente på 28% – sammenlignet med et forbrugslån hos en bank, hvor du kan få en udlånsrente på 12% – så kommer du tydeligvis til at betale over dobbelt så meget tilbage i renter på det dyrere lån.

Det kan derfor være rigtig fornuftigt at tjekke disse låntyper efter og sammenligne dem, hvis du gerne vil slippe billigst muligt. Et højrentelån er et dyrt lån, men også nemmere at få fingrene i.