SAMLELÅN

Et samlelån giver dig overblik over økonomien

Med et samlelån kan du samle flere lån til ét, hvilket både kan spare mange penge, men også gøre det nemmere at overskue, hvor man skylder pengene henne.

Har man fx 4 eller 5 mindre lån, så har disse dels måske en høj rente, og det kan også være svært at overskue at skulle betale så mange steder, og man får måske heller ikke betalt i den optimale rækkefølge i forhold til at få lånene afviklet hurtigst muligt.

Har du en række mindre lån, så er renten på disse typisk på over 20% men kan også være højere. Samtidig er de måske på mellem 5.000 og 50.000 kr., og dermed kan man ét sted låne det samlede udestående og få en lav rente.

Dine gamle lån indfries for dig

Ansøger du om et samlelån, så angiver man i ansøgningen hvem man har lån hos i forvejen og hvad det udestående beløb hos disse er. Godkendes ansøgningen om samlelånet, så tager banken hånd om indfrielsen af lånene for dig, og dermed får du nemt overblik og samling på tingene.

Banken har også en interesse i, at du kommer godt videre og ud af de eventuelt meget dyre lån, så ved at gøre dette for dig, sikrer de, at det sker og at de selv får tilbagebetalt de penge, de nu har lånt til dig.

Samlelån til en lav rente

Når man samler flere lån ét sted, så er det beløb man ansøger om også typisk større end de lån man tidligere har optaget fordi samlelånet netop skal dække dem alle på én gang. Det betyder også, at man kan få samlelånet til en langt lavere rente end de enkeltstående lån er på fordi man har en større forhandlingskraft. Samtidig blev de små lån sikkert også givet under andre omstændigheder, hvor der var lavere krav til en som ansøger. Dette påvirker renten i negativ retning.

Med et samle lån har man derfor god mulighed for at få overblik og styr på en måske rodet økonomisk situation. Beregn hvor meget det er muligt at spare for dig hos en af disse udbydere.