Hvad er afdrag på lån?

Uanset hvilken type lån, du ønsker, skal pengene betales tilbage. Det kan også være, at du vil købe en cykel på afbetaling. Her skal der altid betales en slags rater, som kaldes afdrag. Disse afdrag er et beløb, du typisk skal betale hver måned.

Afdrag kaldes også for den månedlige ydelse, fordi det typisk er noget, man betaler hver måned. Med månedlige afdrag er det ikke så slemt at tilbagebetale pengene, som hvis du skal skulle aflevere det hele på én gang. Afdragene er også udlånerens sikkerhed for, at vedkommende får sine penge retur og kan se, at de faktisk kommer.

Størrelse og antal af afdrag på lån

Størrelsen på dine afdrag afhænger meget af, hvordan din økonomiske situation ser ud. Ved at lægge et budget kan du se, hvor meget du vil have råd til at afdrage på dit lån hver måned. Det kan ikke nytte noget at sætte sig selv for med for et dyrt et månedligt afdrag, hvis det betyder, at du alligevel ikke kan overholde aftalen eller ikke har råd til at leve.

Men jo højere afdrag, du betaler hver måned, jo hurtigere bliver du din gæld kvit og bliver ejer af den cykel, du har købt på afbetaling.

Afdragenes størrelse afhænger i den grad også af, hvor lang løbetiden er på lånet samt størrelsen på lånet. Du vil ofte selv have rigtig stor indflydelse på, hvad dine afdrag skal være, og nogle gange vil der være nogle forskellige forslag til størrelsen og løbetiden. Det varierer fra låntype og udbyder.