Hvad er RKI?

RKI er et sted, hvor du bestemt ikke har lyst til at være registreret.

RKI står for Ribers Kredit Information – også kaldet Ribers. Det er Danmarks største register, hvor dårlige betalere bliver listet. RKI bruges primært til kreditvurdering af privatpersoner af banker og butikker, som du måske ønsker at indgå en aftale med, hvis du fx vil låne penge eller måske købe et TV på afbetaling.

Står du registreret som værende dårlig betaler i Ribers, kan du godt vinke farvel til de drømme. Det er langt de færreste, der har interesse i at indgå økonomiske aftaler med folk, der står i RKI. Det er ikke just et kvalitetsstempel, der indikerer, at du er særligt god til at overholde dine aftaler og bestemt ikke et incitament for en långiver til at låne penge til dig.

Hvordan ender man i RKI?

Du kan komme i Ribers for så lidt som 200 kroner, hvis gælden er dokumenteret. Du skal flere gange ikke have betalt den pågældende regning eller afdrag og have fået advarsler fra udbyderen. Du kan dog godt komme ud af Ribers ved at vente 5 år eller bare betale din gæld.

Man kan højest være registreret i 5 år per gældspost, men du kan til gengæld godt være registreret flere gange på samme tid. Det bidrager slet ikke til din situation, hvis du vil låne penge. Du har altså virkelig dårlige forudsætninger for at låne noget som helst, hvis du står i Ribers. Ønsker du at optage et lån, kan det klart anbefales at få betalt gælden eller vente 5 år med at søge.