Hvad er debitorrente?

Når du skal ud at låne penge, kan du desværre ikke låne penge uden at skulle af med lidt ekstra for at få lov at låne dem. Typisk vil bankerne og andre gerne have noget for låne dig deres penge i en periode.

Hvor meget, de tager, varierer fra lån til lån og bank til bank. Når de låner penge til dig, vil der være angivet en debitorrente, hvilket er den rente, som du som debitor skal betale til kreditor (banken). Debitor er betegnelsen for den, der skylder penge, og kreditor er den, der låner pengene ud. Debitorrenten kaldes også ofte for udlånsrenten, men det er helt og aldeles det samme.

Variation i debitorrente

Debitorrenten han variere meget på forskellige lån. Men der er ofte rentekrig, da bankerne gerne vil lokke kunder til med en lavere udlånsrente, som altså gør det billigere at låne penge. Derfor bør du som mulig låntager se efter, hvor høj en pågældende debitorrente er, når du fx sammenligner låntyper.

Det kan spare dig for mange penge, hvis du kan finde en rente, der er lav – og omvendt kan det koste dig dyrere, hvis du ikke ved, hvad du skal se efter. Det er derfor en god tommelfingerregel, at du bør se efter, hvilken debitorrente, du kan få hos udbyderen af lånet, før du skriver under.

Der er også andre omkostninger, du skal være opmærksom på ved siden af, men debitorrenten er et godt sted at starte med at sammenligne priser. Så har du et godt udgangspunkt.