Hvad er variabel rente?

Når du fx skal låne penge til et hus, kan du vælge mellem et væld og et virvar af muligheder. De forskellige lånemuligheder har forskellige renter, hvorfor du blandt andet skal træffe et valg, om du vil have en fast rente eller en variabel rente.

En variabel rente er rente, som bevæger sig op og ned hele tiden – eller ligger stille.

Der kan være mange penge at spare ved at vælge denne type rente, men det er også en risikobetonet lånerente, da du aldrig ved, hvor meget du skal betale for dit lån. En variabel er i sagens natur letpåvirkelig, da den afhænger af markedet – og denne kan ændre sig konstant.

Vælg variabel rente med omhu

Der er en kæmpe fordel ved at vælge en rente der er variabel. Når den er lav, sparer du masser af penge, når du skal afdrage på din gæld. Det er en god løsning til folk, der er villige til at satse lidt for at vinde meget, lidt eller ingenting. Det er typisk for låntagere, der har lidt mere luft i budgettet, og hvor der er plads til at tage nogle risici.

Ved en variabel rente kan du reelt ende med at betale langt mindre i månedlige ydelse, end hvad du ellers plejer – hvis altså denne er lav. Der vil altid være den risiko, at markedet ændrer sig til det negative, hvorfor renten vil stige og medføre en meromkostning for dig. Har du is i maven, kan det være en stor økonomisk gevinst for dig, hvis du vælger en variabel rente, hvilket rigtig mange gør.