Hvad er forbrugslån?

Lad os sige, at du står og mangler penge til fx en ny lejlighed, som du vil leje. Men du har ikke sparet nogle penge op. Du mangler både til indskuddet og til en masse møbler. Du er ikke registreret i RKI og har en stabil, fast indtægt.

Her er du i en god position, da bankerne nærmest står i kø for at få lov at låne dig penge. Disse penge kan man kategorisere som forbrug, da det ikke er hverken et billån eller et huslån. Derfor kaldes et lån af denne type et forbrugslån, og det er måske nok et af de mest almindelige lån overhovedet, som kan optages af stort set alle, der har en fast indtægt.

Hvad skal lånet bruges til?

Typisk vil bankerne gerne vide, hvad du skal bruge pengene til, men der er efterhånden kommet mange alternativer til, som tilbyder forbrugslån. Mange af dem er højrentelån, hvor du skal betale noget mere for at låne deres penge, men til gengæld er de ikke særligt strikse og har lempelige krav i forhold til at stille sikkerhed osv.

Et forbrugslån er altså kort og godt et lån til forbrug af hvilken som helst karakter. En rejse, computer, regninger eller noget helt fjerde. Et forbrugslån kommer i mange forskellige afskygninger, og det kan her være fordelagtigt at sammenligne lån af samme størrelse og løbetid for at se, hvor du kan få den laveste debitorrente og laveste ÅOP.

Du kan spare mange penge ved at tænke dig om, før du låner. Bankerne har typiske billigere forbrugslån, da de fører en mere ansvarlig udlånspolitik.