Hvad er kreditorrente?

Hvis du en dag skal ud at låne penge af nogen, så skal du betale en rente for at låne vedkommendes penge. I tilfælde af at du skal låne penge, bliver den person eller bank, der låner dig pengene til en kreditor.

Renten fra denne kreditor kaldes en kreditorrente. Så det er altså ham/dem, der låner penge ud, som sætter sin kreditorrente.

Denne rente bliver også anvendt som termen indlånsrente, som er fuldstændigt det samme. Det bliver dog typisk anvendt som kreditorrenten og betegner en långiver eller måske en investor. Du kan også vende den om og selv få en indlånsrente eller kreditorrente, hvis du sætter penge ind i banken. Dermed bliver du selv kreditor og skal have en kreditorrente i stedet for en debitorrente/udlånsrente.

Kreditorrente for ind- og udlån

Man kan kalde det et indlån, hvis du vælger at sætte penge i banken, så de kan yngle. Flere banker slås nærmest om kunderne, hvorfor der er rentekrig om, hvem der kan tilbyde kunderne den laveste indlånsrente. Indlånsrenten/kreditorrenten er særligt populær hos folk, der har meget kapital og gerne vil have dem til at formere sig ved at investere.

Stik modsat handel med aktier osv., hvor der ikke er nogle risici forbundet med at sætte penge ind på en konto til en indlånsrente. Det er en nem og sikker måde at tjene på, og det handler på sin vis om at spotte den bedste indlånsrente hos bankerne. Det er en god og langsigtet investering, som er ganske ufarlig men god og profitabel.